Coolics Oy

Sensoriteknologia LED-liiketilavalaistuksessa

Sensoriteknologia, LED-liiketilavalaistuksessa, Coolics Oy, Body Action, Portaali, liiketilavalaistus

Liiketunnistin on laite, joka havaitsee liikkuvia objekteja, erityisesti ihmisiä. Liiketunnistimet ovat yleensä osa systeemiä, joka automaattisesti suorittaa jonkin tehtävän tai hälyttää käyttäjän havaittuaan liikettä alueella. Liiketunnistimia käytetään turvallisuusjärjestelmissä, automatisoidussa valaistuksen ohjauksessa, älykiinteistöissä, energiatehokkuushallinnassa ja muissa käytännöllisissä sovelluksissa.

Elektroninen liiketunnistin sisältää optisen, akustisen tai mikroaaltosensorin ja monissa tapauksissa myös lähettimen valaistusta varten. Kuitenkin passiivinen tunnistin havaitsee merkin liikkuvasta objektista ainoastaan objektin itsensä lähettämänä tai heijastamana, vaikkapa auringon tai ympäröivien radioaaltojen avulla. Määrätyt elektroniikat laitteen sisällä tunnistavat muutokset optisessa, akustisessa tai mikroaaltokentässä liiketunnistimen läheisyydessä ja useimmat edulliset liiketunnistimet havaitsevat tapahtumia vähintään noin 5 metrin säteellä. Spesialisoidummat järjestelmät maksavat enemmän, mutta havaitsevat muutoksia hyvinkin paljon pitemmällä säteellä. Kerroskuvaukselliset, eli tomografiset liiketunnistimet pystyvät kattamaan huomattavasti laajempia alueita, koska radioaallot toimivat taajuuksilla, jotka läpäisevät useimmat seinät ja esteet ja tulevat havaituksi useammassa sijainnissa, ei ainoastaan itse lähettimen sijainnissa.

Liiketunnistimia käytetään laajasti niin kotitalous- kuin ammattikäytössä. Yksi yleinen käyttötarkoitus on automaattisten liukuovien avauksen aktivointi liike- ja julkitiloissa. Liiketunnistimia käytetään paljon katuvalojen sekä sisävalaistuksen aktivoinnissa, kuten käytävillä, auloissa ja portaikoissa. Tämän kaltaisissa älyvalaistusjärjestelmissä energiaa säästetään käynnistämällä valaistus ainoastaan ajastuksen ajaksi, jonka jälkeen henkilö on oletettavasti poistunut alueelta. Liiketunnistimia voidaan käyttää murtohälyttimen eri havaitsimien joukossa, joilla kodin omistaja tai turvallisuuspalvelu hälytetään kun mahdollinen tunkeutuja havaitaan. Tämän kaltainen tunnistin voi myös aktivoida turvakameran nauhoittamaan mahdollisen tunkeutumisen.

Coolics Optima LED-liiketilakohdevalaistus CoolSmart-toiminnallisuudella

 

Coolics Optima LED-liiketilakohdevalaisimet saa älykkäämmäksi CoolSmart-toiminnallisuudella, jolloin Coolics Optima LED-kiskokohdevalaisimista tulee itsenäisiä älyvalaisimia, jotka kommunikoivat keskenään, mutta eivät ole riippuvaisia toisistaan. Kyseessä on käyttäjäystävällinen ja edullinen valaistusjärjestelmä, joka ei tarvitse erillisiä kiskojärjestelmiä, kaapelointeja, katkaisimia, laitteita tai verkkoja ja synnyttää näin kustannussäästöjä. Älylaite on helposti paritettavissa valaisimien kanssa ilman hankalia ja kalliita ohjelmointeja. Ohjaussovellus on helppokäyttöinen ja valaisimien hallinta on yksinkertaista. Älykkäät Coolics Optima LED-liiketilakohdevalaisimet muodostavat automaattisesti langattoman yhteyden toisiinsa ja käyttöliittymään aina tarvittaessa. Valaisimet muodostavat verkon Bluetoothin välityksellä, joka on vakiona useimmissa puhelimissa ja tableteissa. Valaisimia voidaan kontrolloida CoolBlue Wireless Powered by Casambi-ohjausjärjestelmällä älypuhelimilla, tableteilla, älykelloilla, painonapeilla, katkaisimilla tai langattomilla seinäkatkaisimilla. Älykkään ohjauksen voi saavuttaa jopa nykyisillä vanhoilla katkaisimilla.

CoolSmart-toiminnallisuus mahdollistaa:

  • Jokaisen valaisimen erillisen himmentämisen
  • Valaisimien ryhmittämisen
  • Eri tilanteisiin sopivien tunnelmien ohjelmoinnin valaisinkohtaisesti
  • Valaisimien ajastamisen
  • Hallinnan etänä
  • Toimintojen kontrolloimisen visuaalisesti suoraan ottamastasi kuvasta
Coolics Oy, liiketilavalaistus, CoolSmart, PortaaliCoolics Oy:n älykäs Optima Smart LED-liiketilakohdevalaistus löytyy mm. Portaalista.

 

 

CoolSmart-valaistusjärjestelmä liiketiloihin ja myymälöihin

 
Coolics Oy tarjoaa Coolics Optima LED-kiskovalaisimiin sisäänrakennettuna liiketunnistimia ja daylight-sensoreita hyödyksi käyttävän CoolSmart-toiminnallisuuden. Toiminnallisuus ei tarvitse erillisiä johdotuksia tai asennuksia, vaan ovat hyvin helposti asennettavissa olemassaoleviin valaisinkiskojärjestelmiin (1- ja 3-vaihe). Valaisimiin sisäänrakennettu CoolSmart-toiminnallisuus mittaa ja analysoi myymälässä ja liiketilassa kävijöiden aktiivisuutta, mutta myös huoneilman hiilidioksiditasoja, liiketilan ja valaisimien sisäistä lämpötilaa, valaistuksen energiankulutusta, ympäröivän valon määrän Lux-arvoja sekä ilmankosteutta vuorokauden läpi ja valaistus saadaan reagoimaan ja mukautumaan näihin sekä raportoimaan näistä. Seuranta on reaaliaikaista, paikasta riippumatta sekä käyttää vain Ethernet-tietoliikenneyhteyttä. Seurantapisteiden määrä on rajaton ja raportoinnit räätälöidään ja automatisoidaan täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Sisäänkäynnin sekä tuotekampanjoiden ja -esillepanojen kohdalla saadaan valaistus tukemaan myynnin tavoitteita ja sensorit analysoimaan asiakasvirtoja, yhdellä tuotteella.
 
 
Coolics Oy, liiketilavalaistus, CoolSmartEsimerkki asiakkaiden liiketila-aktiivisuuden raportoinnista.
 
Coolics Oy, liiketilavalaistus, CoolSmartEsimerkki lämpötilan, ilmankosteuden, ilmanlaadun ja Lux-arvojen raportoinnista.